Startseite

berlinturkbanner

berlinturkbanner

Türkiye'deki genel seçim provasını Cumhur İttifakı kazandı!

08 Juni 2026 Montag, 01:30:09
Yerel yönetimler için Tokat, Nevşehir ve Gümüşhane'deki 6 beldede yapılan ara seçimlerde kesin olmayan sonuçlar açıklandı.
Türkiye'deki genel seçim provasını Cumhur İttifakı kazandı!

Ankara

Ara seçim yapılan Tokat'ın Bağtaşı beldesinde AKP adayı Mustafa Karadağ, Kuşçu beldesinde MHP adayı Hikmet Temizel, kesin olmayan sonuçlara göre belediye başkanlığına seçildi.

Nevşehir Mustafapaşa'da AKP adayı Mustafa Özer, Tokat Yolüstü'nde ise AKP adayı Mustafa Altın belediye başkanlığını kazandı.

Gümüşhane Tekke'de AKP adayı Kemalettin Demirkıran, Tokat Çevrecik'te ise CHP'nin adayı Nazım Demirkol belediye başkanlığına seçildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: Partimizin aday gösterdiği 5 beldenin 4'ünü AK Parti kazandı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 6 beldede yapılan ara seçime ilişkin, "Partimizin aday gösterdiği 5 beldenin 4'ünü AK Parti kazandı." ifadesini kullandı.

Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 6 beldede yapılan ara seçimde, AK Parti'nin aday gösterdiği 5 beldenin (Tokat Almus Bağtaşı, Tokat Reşadiye Yolüstü, Nevşehir Ürgüp Mustafapaşa, Gümüşhane Merkez Tekke) 4'ünü AK Parti'nin kazandığını belirtti.

Sonuçlara ilişkin bilgi veren Yavuz, şunları kaydetti:

"Tokat Yeşilyurt Kuşçu beldesinde bizim de desteklediğimiz Cumhur İttifakı/MHP adayı seçimi kazanmış oldu. Tokat Reşadiye Çevrecik beldesinde ise oylarımızı 5 kat artırdık. Özetle, 6 beldenin 5'ini kazanmış olduk. Resmi olmayan sonuçlara göre, Tokat Almus Bağtaşı'nda yüzde 94,5, Tokat Reşadiye Yolüstü'nde yüzde 82, Nevşehir Ürgüp Mustafapaşa'da yüzde 52, Gümüşhane Merkez Tekke'de yüzde 65, Tokat Yeşilyurt Kuşçu beldesinde (MHP) yüzde 60, Tokat Reşadiye Çevrecik beldesinde ise kazanamamış olsak da oylarımızı 5 kat artırarak yüzde 48'e çıkarttık.

Bu sonuçlar, milletimizin partimize teveccühünün artarak devam ettiğini çok açık bir şekilde gösteriyor. Destekleri için milletimize müteşekkiriz. Milletimize hizmetkarlık yolunda durmadan gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz inşallah."

“6 beldenin 5'inin Cumhur İttifakı'nın kazandığı net bir şekilde”

Tokat'ın Reşadiye ilçesine bağlı Çevrecik Beldesi'nde ilginç bir sonuç oluştuğunu, daha önceki seçimlerin oy oranlarına bakıldığında orada 5 katın üzerinde oylarını artırdıklarını söyleyen Yavuz, "Orada kazanan kılpayı kazanacak ya da kılpayı kaybedecek, manzara bu. Gördüğünüz gibi 6 beldenin 5'inin Cumhur İttifakı'nın kazandığı net bir şekilde." dedi.

CHP'nin Çevrecik Beldesi'nde önceki seçimlerde yüksek oy oranının bulunduğuna işaret eden Yavuz, "Tüm bunlar yürüdüğümüz yolun, gittiğimiz yolun, yaptığımız işin doğru olduğunu gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, milletimizin teveccühünün, AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na olan teveccühü artarak devam ettiğini gösteriyor. Bizlere de bir sorumluluk yüklüyor. Durmak yok, yola devam." diye konuştu.

AKP Sözcüsü Çelik: Sonuçlar, Cumhur İttifakımızın milletimizin yüksek takdirinin adresi olmaya devam ettiğini göstermiştir

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Belde belediye başkanlığı ara seçimlerinde elde edilen sonuçlar, Cumhur İttifakımızın milletimizin yüksek takdirinin adresi olmaya devam ettiğini göstermiştir." ifadesini kullandı.

Çelik, yaptığı açıklamada, AK Parti ve Cumhur İttifakı'nın başarılara imza atmaya devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Belde belediye başkanlığı ara seçimlerinde elde edilen sonuçlar, Cumhur İttifakımızın milletimizin yüksek takdirinin adresi olmaya devam ettiğini göstermiştir. Tüm teşkilatlarımıza teşekkür ediyoruz. Aziz milletimize saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz."