Startseite

berlinturkbanner

berlinturkbanner

SEMİR BOLAT

SEMİR BOLAT  |  BERLIN

semir_bolat@hotmail.com

YAZARIN TÜM YAZILARI

BEDRETTİN GÜNDEŞ 2: O ARTIK ‘SESİZ BÜROKRAT DEĞİLDİR’ YAZARDIR

 

Yerel belediyeler kazanılmış olsaydı, böylece hem merkezi iktidar, hem de yerel iktidar, Cumhur ittifakının AKP Genel Başkanı olan Erdoğan’ın tek adam yönetimine uygun olacak, yapısı artık bütün alanlarda ki iktidarın amaçladığı sisteme dönüştürülmüş bir monarşi idareyle devam edilecek sisteme ulaşılmış olacaktı.

Şimdi tekrar konumuza dönelim.

Vahap Seçer’in başarısı ve MBŞB nin herkesi kucaklayan ekip anlayışı liyakatli olanın işini sürdürmesine boş ve yetersiz kadrolara da yerine bu işi yapacak olanların atanmasıyla ki, bunlardan biri de yukarıda anlatılan herkese yakın ve tecrübeli olan çalışkan vasıflı Bedrettin Gündeş’ti. Büyükşehir Belediye Meclisinde ki azınlığa ve PANDEM iye rağmen yapılan işler yılarca ihmal edilen kentin yüzünü güldürdü umudunu artırdı. Sosyal belediyecilik örneği ile her gün biraz daha tüm ülkede bahar havası esmeye başladı. Bu ilerde yerel iktidarın merkezi iktidara doğru evrileceğini bilenlerin artık antidemokratik, baskı gerilim ve engellemelerle yıldırılmaya FETÖ yöntemi tehdit şantaj ve kumpaslarla düzmece iddialarla İstanbul, Ankara, Mersin ve diğer belediyelerin çalışmalarını yavaşlatmaya yönelik algılar yürürlüğe girdi. Adliye ve Mali kuvvetleri  teftiş tehditleriyle sopa olarak kullanıldı.

 

‘İşte tamda bu aşamalarda yıllarca AKP’nin nedense ‘AKP  ve BDP’  2013 yılına kadar yürürlüğe koyduğu Açılım Süreci, Barış Uzlaşma, Kürt Açılımı Akil İnsanların bölge çalışmaları ve ülkede ki işbirliğini hatırlamak işlerine geldi. Başta bütün AKP ileri gelenlerin BDP ile bir araya gelerek Nevroz, Barış, Ortak çalışma ve görüşmelerde Başta MHP ve CHP ye amansızca saldırarak herkesi barış düşmanı ilan eden tutumlar sergiliyordu. AKP ise Baldıran zehir içme pahasına Kandil İmralı ve Oslo’da yapılan görüşmeler daha sonra Peşmergelerin seyyar mahkemelerle sınıra mahkemeler kurarak Terör örgüt mensuplarının girişi ve serbest bırakılmalarının olduğu bir dönemde binlerce AKP ile BDP linin ortak fotoğraf ve görüntüleri vardı. Mitingleri vardı. Nevroz Bayramlarında yurt dışından konukların olduğu kutlamalar dün gibi herkesin hatırında’.

Yerel belediyelerin başarıları Merkezi Hükümetin her gün ortaya çıkan başarısızlığı geleceğimizi de tehdit ediyordu. İktidar ülkeyi idare etmek için kafa yoracağına zaten oldukça sınırlı imkânlarla sadece adil yönetmenin gücü ile sorunları çözmeye çalışan yerel belediyeler artık işi gücü bırakmış muhalefete muhalefet etmeye ve iş yaptırmamak için merkezi ve yerelde mevcut olan bütün gücü kullanıyordu.

  1. İşte 2019 seçimlerinde 11 Büyükşehir’in kazanılmasını hazmedemeyen iktidar yargı, Maliye, Müfettiş, Medya ve algılarla kazanılan belediyeleri topal ördeğe çevirmeye bununla da yetinmeyip eski defterlerin çöplüğünü eşelemeğe başladı. Ancak ‘kendi gözündeki merteği görmez, elin gözündeki çöpü görür’ misali. AKP ile MHP Geçmişte bu konularda düşman olan ve birbirini acımasızca suçlayan dönemi unutarak MBŞB nin içini karıştırmak huzurunu bozmak amacıyla Akdeniz Belediyesinin ‘başarılı başlangıcı olan ancak zamanla değişerek ilçesinde ki başarıyı sürdüremeyince’ merkezi hükümetin ‘gözüne girmeyi amaçlaması’ maalesef her şeyi değiştirmiştir. Yazık aslında yerel hizmetlere odaklansaydı Akdeniz Belediye Başkanı, Gültak belki de çok başarılı alternatif olacaktı.

(devam edecek)