Startseite

berlinturkbanner

berlinturkbanner

SEMİR BOLAT

SEMİR BOLAT  |  BERLIN

semir_bolat@hotmail.com

YAZARIN TÜM YAZILARI

BEDRETTİN GÜNDEŞ 1: O ARTIK ‘SESİZ BÜROKRAT DEĞİLDİR’ YAZARDIR

Bedrettin Gündeş 28 Nisan 2022 Yılında ‘sisli bir havanın şafağında’ gözaltına alındı.

Neden sisli diyorum?

Çünkü yıllardır herkesin kredi kartı almak için sicilinin yeterli olmadığı zamanlarda Bedrettin Gündeş devlettin en önemli yerlerinde makam sahibi bir bürokrattı. Sicili tertemizdi.

Birçok civan gibi delikanlının kahvede zaman geçirdiği yıllarda o spor yapan bir futbolcu ve Spor Akademisinde okuyan bir gençti.

Herkesin fikirlerini kendi kolayına gelecek ortama göre ayarladığı bir dönemde o ise dosdoğru inandığı gerçekleri açıklayarak şiddeti üzerine çeken bir devrimciydi.

Okulları sıra ile bitirdikten sonra mezun olup işe başlama geleneğini ortadan kaldıran ve yeni üniversiteler bitirerek sahip olduğu mevkie diplomalar yüksek lisanslar doktoralar ilave eden bir düşün adamıydı.

Varoşların en kuytularında kaderine terk edilen bir geçmişe sahip olmanın mahrumiyeti yerine de yaşayan biriydi. Sahip olması gerekenleri elde edince imkânlarının tadını çıkarmak yerine herkesin kent hayatına sahip olmasının yollarını arayan bir kentsel dönüşüm uzmanı, yerel yönetim, belediyecilik yaşamı ve ülkenin kalkınması için, gecesini gündüzüne katan, kitaplar yazan makalelerde açıklayan bir aktivite isti.

 

Kürtler, Aleviler, Yörükler, Romanlar, Uyuşturucu tuzağına düşen gençler, işsizler ve engeliler başta olmak üzere tüm dezavantajlı yol arayan ve hayata tutunmaya çalışanlara sporla, sanatla, meslek edinme ya da yeteneklerini keşfetme yolunda onlarca STK, ODA, MESLEK, KURUM, KURULUŞ, KULÜP VE İŞLETME ile bizzat görev aldı.

Yıllarca çalıştı Akdeniz Belediyesinin en zor zamanında Belediye Başkan yardımcısı oldu. Ondan Önce de Diyarbakır da SHP li belediyelerde görev aldı. Diyarbakır da Tiyatroların ve sanat merkezlerinin açılmasına öncülük yaptı. En zor zamanlarda görevini başarıyla yaptı. Takdir Plaket Onur Belgesi ve Şiltlerle donattı. Bunlardan Bahsetmedi bile. En son Akdeniz belediyesine Kayyum Atandığında Akdeniz Belediyesi Başkanlığını devralan, Muhittin Pamuk Bedrettin Gündeş’in görevde kalmasını istemiş ve başarı dolu çalışmalarını sürdürmesi için çaba sarf etmiştir. Ancak gelen tehdit ve hedef gösterme girişimlerinin belediyeye ve halka yapılacak hizmetlerin kendisinden dolayı devam edemeyeceğini anlayarak emekliliğini istemiştir. Herkesin hatırlayacağı gibi dönemin Akdeniz belediye başkanı ve Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk çalışmanın memnuniyetini ifade eden açıklamalarla Bedrettin Gündeş’in seçimini ve emekli olma isteğini olumlu açıklamalarla onaylamıştır.

Emekli olan ve buna uygun yaşayan Bedrettin Gündeş yıllardır zaman bulamadığı hobi ve düşünce alanında kitap ve dergilerde yazı yazarak düşüncelerini ve fikirlerini açıklamanın tadını çıkarmaya başlamıştı.

Ne olduysa 31 Mart 2019 Yerel seçimlerle birlikte oldu. Türkiye’nin kaderini değiştiren ve ilk defa AKP’ nin Başta Mersin olmak üzere, Millet İttifakının diğer 10 ilde Büyük Şehirleri alması ve Güney Doğu nun bazı ilerinde HDP nin Büyük Şehirleri alması sonucu oluşan yerel iktidarların muhalif başarısıyla birlikte iktidar büyük bir darbe yemiş oldu.

Bu seçim AKP ve MHP nin başını çektiği Cumhur ittifakının tek adam rejimini tesis etmek için son hamle olması hedeflenen yerel belediyeler idaresinin kaybedilmesiyle her şey iktidar için alt üst oldu.

devam edecek