Startseite

berlinturkbanner

berlinturkbanner

SEMİR BOLAT

SEMİR BOLAT  |  BERLIN

semir_bolat@hotmail.com

YAZARIN TÜM YAZILARI

KAZANYORUZ: CB KILIÇDAROĞLU

KAZANYORUZ: CB KILIÇDAROĞLU

Seçimin 2.turu yarın.

Seçimin 1.turunda kazanma umudunu yüksek tutanların morali bozuldu.

Ama otokrattık iktidarların hiç biri seçimi 1.turda kaybetmemiştir.

Çünkü erkleri elinde tutanlar ya seçim yapmaz ya da yapacağı seçimin 2 tur sürmesine izin vermez. Bunun için devletin bütün gücünü kullanır. Yasaları değiştirir. Kendisine zarar verecek bütün muhalifleri susturur. Paramiliter güçleri hazırlar. Para basar vaatlerde bulunur. Bol keseden oy satın alır. Devletin kurumlarını çalıştırır. Çalışmayanı belirler. İşinden etme korkusu yaygınlaştırılır. Algı ve yalan yanlış haberler. Montaj ve şantajlar. Milli duyguları kullanarak muhalifi itibarsızlaştırmak. Seçimde sandık oyunları ve korku yaratma baskılar.  Vb Vs. Gerçi bütün bunları da yapma imkân ve rahatlığı iktidar için iyi çalışılmış ve hazırlanan devlet biçiminin partili hükümet sisteminden İlk turda bu avantajla kabul edilebilecek bir sonuç getirmeyi planlıyor hatta kesin netice almayı hedefliyordu.

 

Ama böyle olma ihtimali iktidar için hayati önem taşırken muhalefetin de aynı sonuca ilk turda ulaşma isteğinin de olması ve bunun umudu ile beklentilerde bulunarak kazanacağını sanması imkânsızdı. O da imkânsızı istiyordu. Çünkü devletin nefesi ve gücü bunu taşıyabilirdi. Ama devletin bütün imkânlarından mahrum olan bir muhalefetin aynı güç ve nefesle oy oranı fazla olsa bile bunu sandıkta ve sandıktan sonra güvenli bir ortam içinde iktidarı mağlup etmesi çok zordur.  Kabul ve rıza gösteren bunu düşünmeyen bir monarşi sistemin iktidarından yönetimi devir almak hiç rastlanmamıştır. Barış ve uzlaşı içinde ancak ikinci turda bu mümkün olur. Çünkü Monarşi iktidar ilk turda seçimi almamışsa ikinci turda aynı şevk ve coşkuyla taraftarını sandığa taşıması çok zordur.

ilk turda

Cumhur ittifakı: %49.52                     27.133.837oy

Millet İttifakı: %44.80                      24.594.932oy

Sinan Oğan: %05.17                          02.831.208oy

Muharrem İnce: %00.43                   00.236.208oy

Oy kullanmayanlar                            08.000.000 kişi

 

*İkinci turda durum ne olur?

Cumhur ittifakının iktidarda olması, imkanlarının hepsini kullanması ve 21 yıllık iktidarı zamanında yaptıklarıyla bu maraton koşunun sonunda finali kendi saha ve zemininde düşündüğü mesafe koşul ve konfordan tahmin edemediği hava ve zemin koşulları ile konforun ve avantajlarıyla yarışmaya alışık olan torpil, hakem, saha, seyirci moral ve erk desteğinin olmamasından dolayı ilk turda yarışı bitirme algı kurgu ve güvenin ilk turda başaramaması ile ikinci bir koşuya hazır olamamanın erk, moral saha zemin ve öz güvenini kaybederek alkışın maddi ve manevi varlığının da kazancına sahip olamayacağını biliyor, görüyor ve olacağa hazır bir sonuca razı olacaktır.

Son aşamada ki zeminde 2. turda bu ipi göğüsleme şansı kalmamıştır.

 

Millet ittifakı:

  1. turda aldığı oyu:                   %44.80 – 25.000.000

Ata ittifakının oyunun                    %03.50- 01.900.000

Oy kullanmayanların oyu              %06.00 – 03.000.000.

Sol blok ve kararsızlar                   %01.50 – 01.800.000

TOPLAM OY                                                     31.700.000 OY

 

İle en çok oyu alarak ipi göğüsleyecektir.

Bence Cumhur ittifakı ilk turda aldığı oyu alamayacaktır.

Sonuç olarak şunu söyleyebilirim:

*Herkesin Kemal Kılıçdaroğlu aday olmayacak dediği ve olmasını isteyenlerin sustuğu zamanlarda ben tartışmasız aday Kemal Kılıçdaroğlu olacak demiştim.

*Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Kemal Kılıçdaoğlu’nun adaylığına karşı kendileri olacak diye rivayetlerin dolaştığı zamanlarda bile onların açıklamalarından hikâyeler ve farazilere karşı; ben her iki başkanın kesinlikle gönüllerinde yatan CB adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağını belirtmiş ve bunun için canı gönülden çalışacaklarını yazmıştım.

*6 lı masanın liderlerinin Kemal Kılıçdaroğlu dışında bir aday üzerinde duracaklarını bunun içinde uzlaşma olma ihtimalinin olamayarak masanın dağılacağını belirtenlere ben asla dağılmayacağını hatta karşı açıklamalar ve tepkiler daha da Millet ittifakını önce etkileyeceğini ama sonradan daha güçlü çıkacağını belirtmiştim.

*Muharrem İnce’ nin de CB adayı olmayacağını söyleyenlere olacağını, İmzayı ta tamamlayamaz diyenlere tamamlayacağın yazdım.

Öyle Oldu.

*Ama Muharrem İnce seçim ilk turundan önce çekileceğini de yazmıştım.

*Şimdide son tespitimin millet İttifakının 2. turda kazanacağını yazıyorum. İkinci Turda da alınan oy ve Ata ittifakının içinden gelen destek dışında en büyük desteği yurt dışı ve sandığa gitmeyen Solcu, Milliyetçi, Mütedeyyin, Hümanist ve anarşist anti küreselci ile çevreyle ilgili çevreci ile kadın çocuk ve aydınların desteği ile beklenmeyen bir oy kullanma tepkisi ile Kılıçdaroğlu ipi göğüsleyecektir.

Demiştim. 1. turdan hemen sonrada bunu yazarak kılıçdaroğlu’ndan ümidini keserek yılgınlığa düşenlerin ve umutsuz vaka olarak karamsarlık hastalığına kendini kaptıranlara kendilerine gelmesi için bir şok tespiti ile kendilerine gelmelerini istedim. Şimdide KAZANIYORUZ diyorum.

Olağanüstü bir şey olmaz ise de başaracağız.

Herkes sandık başına oy kullanmaya ve seçim güvenliği ile zafer kazanan bir sonuçla yeni bir ekol ve tarihe ilham veren aydınlık bir sabaha uyanalım.

Kalın Sağlıcakla.