Startseite

berlinturkbanner

berlinturkbanner

SEMİR BOLAT

SEMİR BOLAT  |  BERLIN

semir_bolat@hotmail.com

YAZARIN TÜM YAZILARI

‘OTURAKLI SİYASET’ ‘’FIRILDAK SİYASETİNİ’’ YENECEKTİR.

Oturaklı TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. Sıfat Sağlam, gösterişli,
  2. Yerinde sağlam duran,
  3. Doğal yapısına, amacına uygun,
  4. Yerinde ve sırasında söylenen, çarpıcı (söz)

Mecaz Saygı uyandıran, ağırbaşlı (kimse)

Fırıldak Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Fırıldak kelimesi ile ilgili olarak Türk Dil Kurumunda bulunan tanımlar şu şekildedir:

Bir isim olarak rüzgârlı havalarda dönen ve çember şeklindeki çocuk oyuncağına verilen isim.

Havalandırmak için oda ya da mutfakların pencerelerine takılmakta olan kanatlı araç ve gereç.

Ocakların ve soba borularının iyi çekmesini sağlamak maksadı ile bacalarının tepesine takılan ve rüzgâra göre dönen şapka biçiminde araç.

Fırıldak Kimlere Denir?

Mecaz anlamda kullanılan dolap, düzen ve hileli işler.

İnsanlar için mecaz anlamda kullanılan sürekli sözünü değiştiren ve sözünden dönen kişi.

Devletlerin de devlet insanlarının da ağzından çıkan bir ülkenin itibarı güveni ve geleceği içini en önemli göstergedir.

 

Yaşamda insanların davranışları onlarla ilgili değer ve yargılara neden olur. Son zamanlarda en çok güven vermesi gerekenlerin davranışları ve açıklamaları bizi hayretler içinde bırakmaktadır.

Bir çocuğun masum yalanı bile eleştirilerek onun doğru davranışlar kazanması için harcanan çabanın yıllarca sürdüğü ve eğitimin de amacı olarak doğru değerli ilke ve kararlarla davranması amaçlanır.

Hata yapması halinde ayıplanır daha da ileri giderse cezalandırılır. Ayrı bilimsel ıslah yol ve yöntemleri kullanılır. Amaç topluma yakışan ve uyumlu bir vatandaş olarak yetiştirmektir. Ufacık bir çocuk için bile bunları yapan ülkemizin eğitim ve hukuk yapısı gelin görün ki bunları denetleyecek insanların davranışları ile ne duruma gelmiştir.

Yıllardır bizi yönetenlerin bu değerlerin örnek temsilcileri olması gerekenlerin seçimler boyunca yapmış oldukları açıklama ve uygulamalar infial yaratacak düzeyde olmuştur ve olmaya devam etmektedir.

Seçim boyunca Cumhur ittifakının başta lideri olan Erdoğan ve diğer mensuplarının sırf birkaç oy için kullandığı dil adeta insanların yüzünü kızartmaktadır. Yaptıkları açıklamalar ve iftiralar gerçekten bir kurgu film sahnelerinde bile düşünülemeyecek fantezi ve içerikler içermektedir.

Ülkeyi yıllarca yöneten bir hükümetin içişleri bakanı seçimi kaybederlerse kazanın darbe yapmış olacağını söylüyor. Hatta hızını almayarak fantezileri tavan yaparak erkeğin erkekle evleneceğini bununla da yetinmeyerek hayvanlarla ilişkileri olan bir sistem kuracaklarını açıklıyor. Kürsülerde savunuyor. Televizyon programlarında bunun fantezilerini yetkili bir bakan sorumluluğunda ciddi yandaş gazetecilerin karşısında açıklıyor.

İç işleri bakanı olduğunu unutuyor. Elinin altında ki silahlı güçlerle bu darbeyi ortaya çıkarmak için gerekeni yapması bir tarafa cinsel fantezileri ile gülünç duruma düşüyor. Tedavi edilmesi gereken bir vaka olduğu kanısı uyandırıyor.

Bir diğeri seçimden sonra seçimi kazanırlarsa alnı secdeye varanlar olarak şükür namazı kılacaklarını kaybederlerse de muhalefetin şampanya patlatarak kutlamalar yapacağını ileri sürüyor Bir adalet bakanı olarak kanun ve adaleti sağlamak yerine sosyal yaşamı tahrik ve bölücü kışkırtıcı niyetinden müteşekkil farazilere başvuruyor.

 

En yetkili olan ise mitinglerde montaj kasetler göstererek ve iftira atarak Kılıçdaroğlu’ nu hedef alıyor.

Daha sonra da yaptıkları ve söylediklerinin eline ayağına dolanarak iftira ve yalanlarının kendisi tarafından itiraf edilmesi takdiri ilahi olsa gerek.

Muhalefetin bölünmesi için Millet ittifakına atılan çamurlar suçlamalar yalan yanlış beyanlar. Ata ittifakının mensuplarına yönelik hesaplar ve bu hesaplar sonucu Sinan Oğan’ın yıllarca savunduğu ve seçim boyunca muhalefet yaparak cehennemin kapılarını kapatma söylem ve çabalarının seçimden sonra oy alması ve daha sonra bilinmeyen sebepten 360 derece dönerek unutması ve özel uçakla davet edilerek ağırlanması. Bu görüşmeden sonra da her şeyi unutup Cumhur ittifakına katılmasının korku şantaj veya pazarlıklar sonucu saf değiştirmesi. Kamuoyundan kaçarak açıklama yapmamasının dönek veya sözünden cayan satın alınma olasılığının hezeyanı içinde saklanmasını arkadaşları şiddetle kınayan haklarının helal etmeyen açıklamalardan izliyoruz. Kandırılmalarından dolayı olan beyanları, beddualarını son birkaç günde kamuoyunda şahit olduğu gelişmelerdir.

İşte buna fırıldak siyaseti denir.

Fırıldak dış etkenden dolayı hızla dönmeye başlayarak enerji yaratanın zamanla hızını kaybederek yuvarlanmasıdır. Dış etkenlerin rüzgârı ile kendi kontrolleri dışında başka sebeplere bağlı olan fikir amaç ve gayeleri için yön ve saf değiştiren zayıf, güven vermeyen kaypak ve bencil insanların davranışlarıdır.

Yıllarca doğru olduğuna inandıklarını savunan ve bunlar için çaba sarf eden kişiler her zaman saygı uyandırır. İnandıklarını da sorgulayan ve güncelleyen bir tarzla zenginleştirir ve doğruluğunu denetler. Yanlış ve eksik yönlerini belirler doğrularla tamamlar. Bilimsel toplumsal sosyal siyasal ve evrensel değerlere uyumlu olmasını ister. Onların yararlarına bağlı bir inanç ve mantıkla dile getirir.

İşte bunlara önem veren insanların da hayatları boyunca davranışları inandırıcı toplumda ki yerleri sağlam savundukları önemsenir tavırları da yarar ve fayda sağlar. Bunların davranışları referans olarak kabul edilir. Hiçbir zaman doğru bildiklerinde daha doğrusu bulunmadıkça ve ispatlanmadıkça değişmez. Dış güçlerden ve rüzgârın estiği yöne göre hareket etmezler. Doğru bildikleri ve toplumun yararına inandıkları değerler için yaşarlar.

Buna da oturaklı insan denir.

Son seçimlerde oturaklı siyaset yapan gurup ve liderlere ile fırıldak siyaset yapanların kimler olduğunu okuyucularım daha fazla söze gerek bırakmadan anlamışlardır.

Zaten gerçekler ve yaşananlar onları gün yüzüne çıkarmaktadır.

Kılıçdaroğlu bu seçimi kazanacaktır.

Etrafında toplanan Millet İttifakı, Ata ittifakından; Zafer Partisi-Ümit Özdağ, Adalet Partisi-Vecdet Öz, Milliyetçi Turan İttifakı liderlerinin desteği ile Emek ve özgürlük ittifakı, Sol ittifak, 8 Milyon oy vermeyen seçmen ve halkımızın ezici çoğunluğu ile ikinci turda FIRILDAK SİYASETİ yerine OTURAKLI SİYASET yapan KILIÇDAROĞLUNU 13.cumhurbaşkanı olarak seçecektir.

Gerçekler ve Doğrular yalan ve iftiraların karşısında bir güneş gibi doğacaktır.

Kalın sağlıcakla.